Om oss

Fabrikens läge, precis intill havet, kan få en att tänka på företaget som om det vore ett skepp. Ett skepp där besättningen måste samarbeta för att inte båten skall kantra, kaptenen måste hålla i rodret för att inte tappa kursen, maskinerna i maskinrummet måste underhållas för att båten skall komma framåt. Vårt skepp har ridit ut flera stormar och har alltid fören riktad mot horisonten. Här är historien om skeppet Pulskontroll:

1988: Bovallspöjkarna Ove Mattsson och Bernt Ferm bodde i Göteborg och jobbade på Pulsteknik AB. De saknade Bovallstrand och bestämde sig för att flytta hem och starta Pulskontroll AB. I den gamla Abbafabriken "Musselina" vid infarten till Bovallstrand fanns det lediga lokaler. Silläggningssalen byggdes om till produktionssal på ca 370m² . Pulskontroll blev legotillverkare för Pulsteknik och produktionen flyttades till Bovallstrand. Företaget hade vid uppstarten 6 anställda

1990: Pulsteknik löste ut Oves kompanjon ur Pulskontroll.

1995: Pulskontroll börjar med ytmontering av kretskort.

1996: Helautomatisk ytmonteringsmaskin köps in.

1997: Första våglödningsmaskinen köps in.

1999: Pulskontroll AB blir certifierade enligt ISO9001.

2000: Pulstekniks material- och planeringssystem flyttas till Bovallstrand och inköpet sköts av Pulskontroll.

2002: Pulskontroll har växt ur sina lokaler och får möjlighet att hyra ännu ett våningsplan på 110m² . Där finns bl.a. godsmottagning, lager, konferenslokal och kontor.

2007: Ove Mattson blir ensam ägare av Pulskontroll AB den 1 nov. 2007. Företaget får en egen försäljningsorganisation.

2010: Lokalerna utökas med ytterligare 70m² då man köper in en komplett gjutanläggning. Under året görs även ytterligare uppdateringar i maskinparken. Företaget har 13 anställda

2013: Man hyr ytterligare 150m² nyrenoverade lokaler och har nu ca 700m² till sitt förfogande. Kabeltillverkningen har flyttat in i nya lokaler. Maskinparken för kabeltillverkning utökades med en kabelpress samt en automatisk kap- och skalmaskin. Maskinparken för automatisk ytmontering har uppdaterats med en SMTECH screentryckare.

2014: Ytmonteringslinan uppdateras. Ytmonteringsmaskinen MY19 har fått en lillebror: en MY12 maskin. Pulskontroll har tillsammans med en ny kund drivit ett innovativt utvecklingsprojekt. Pulskontroll har beviljats regionalt bidrag till projektet från Europeiska Unionen, regionala utvecklingsfonden. Företaget har 15 anställda.

2015: Pulskontroll väljer att köpa loss fastigheten "Musselina" från Sotenäs kommun.

2018: Pulskontroll AB firar 30 år som legotillverkare och produktutvecklare av elektronik!